Нови разкрития за полицая, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията

...
Нови разкрития за полицая, заплашил съседите си с пистолет. До ескалацията
Коментари Харесай

Свидетелски разказ за полицая, насочил пистолет срещу съседи

Нови разкрития за полицая, заплашил съседите си с револвер. До ескалацията на напрежението се стига след години на живот в боязън.

Иван е единственият, съгласил се да опише обществено за случилото се. От съображения за сигурност крие лицето си. Името му също е сменено.

„ Все отново това е човек с оръжие. Ние не знаем дали е прегледан душевен, дали като ги одобряват на работа, имат някаква база за избор на тези хора. Дали вървят на прегледи, дали е тестван “, разяснява мъжът.

От години той живее наоколо до улица „ Монтевидео “ в София. Един от съседите му е Венцислав Мазнев, който постоянно виждат с униформа.

Живеещите в региона споделят, че той не е изключително контактен. През последните месеци са го виждали най-вече на улицата, с униформа и резачка в ръка. 

„ Масово реже плодни дръвчета и в чували ги прибира за дърва “, споделя Иван.

На 12 февруари към 10:30 часа. Мъж, който живее в региона, прави забележка на Венцислав за отрязано дърво. Тогава служителят на реда извадил револвер, заредил го и го насочил към съседа си. Заплашил го да не се занимава повече с него.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че в тази ситуация е забъркан техен чиновник, който работи в столичното Шесто районно ръководство. Веднага бил отхвърлен от служба, стартирана е дисциплинарна инспекция и му е отнето служебното оръжие.

Хората към него обаче не са спокойни, описват между тях, че Венцислав имал още едно оръжие в дома си.

„ Ако някой му направи забележка и той по същия метод употребява оръжието, мисля, че ще има съдбовни случаи “, споделя Иван.

По думите на живеещите в региона, униформеният Венцислав Мазнев не за първи път демонстрира експанзия.  Преди няколко месеца заплашил 19-годишно момче.

„ Казал му, че ще го гръмне. Преди няколко години е стрелял по стената на къщата на различен комшия. Не знам каква е повода “, показва Иван.

Екип на bTV се опита да беседва с отстранения към този момент от служба служител на реда.  В квартала ни посрещат с предизвестие. 

„ Той е рисков, може да ви простреля. Той си е служител на реда, но от ония служители на реда. Вадил е оръжие на други хора и е стрелял. На доста хора “, изясняват съседи.

В дома на униформения не открихме никого. По наша информация е чиновник на охранителна полиция.

Материалите по случая към този момент са докладвани и на следовател, и в прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР